Ulubione dania naszych Gości serwowane w restauracji

Restauracja w Hotelu Jasek Premium we Wrocławiu to dom polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu. Wyraźne wpływy smaków francuskich i włoskich dopełniają kulinarną ofertę, czyniąc ją wyjątkową na mapie Wrocławia. Szef Kuchni wziął na warsztat polskie tradycje, by stworzyć ich niebanalną interpretację zachwycającą formą smaku, aromatu i sposobu podania. To miejsce stworzone zarówno dla miłośników kulinarnej klasyki, jak i osób lubiących nowe, odkrywcze dania. Szeroka oferta restauracji sprawia, że jest ona idealnym miejscem zarówno na rodzinny obiad, kolację we dwoje, randkę, czy wystawne uroczystości. Jesteśmy otwarci również na menu stworzone pod gusta najmłodszych Gości.

Ulubione dania naszych restauracyjnych gości

romantyczna kolacja wrocławWśród przystawek prym wiedzie tatar wołowy. Podany z marynowanymi borowikami, ogórkami konserwowymi, cebulą i doprawiony musztardą francuską jest absolutnym mięsnym klasykiem, którego smak doceni najbardziej wymagający smakosz. Wegetarianie nie mogą przejść obojętnie obok serów smażonych. To deska camemberta, mozzarelli i sera wędzonego, które podajemy w towarzystwie żurawiny i sosu czosnkowego. To wyborny francuski ukłon z polskim akcentem. Hitem wśród zup, bezkonkurencyjnie pozostaje krem z pomidorów z zielonym pesto i mozzarellą. Danie co prawda sezonowe, ale zrobione ze świeżych i pachnących ogrodem pomidorów jest prawdziwą gwiazdą na naszych stołach. Tajemnica tkwi w rodzaju pomidorów, a te wybieramy najbardziej soczyste i aromatyczne. W ofercie dań głównych znalazły się zarówno dania bezglutenowe, bez laktozy, wegetariańskie, jak i typowo mięsne. To prawdziwa uczta dla zmysłów.

Niekwestionowanym zwycięzcą pozostaje filet z kaczki sous-vide, podany z wątróbką, cebulą, żurawiną i kluskami domowymi. Całości dopełniają buraki i pieczone cząstki jabłka. Polska klasyka, którą docenią również amatorzy nowatorskich i lżejszych dań. Nie możemy zapomnieć o kultowych pierogach ruskich z okrasą. Wrocław jest ich zagłębiem, a my do ich doskonałości śmiało przykładamy rękę. Podane z cebulą, boczkiem i śmietaną na długo pozostają w pamięci przybyłych gości, nawet tych z dalekich stron Polski. Miłośnicy ryb w naszej restauracji najchętniej wracają na makaron tagliatelle z krewetkami przyrządzonymi na maśle, białym winie i doprawionych czosnkiem.

 

SPRAWDŹ NASZE MENU!

Uczta w lekkim wydaniu – znakomite sałatki i dodatki

Sałaty to mocny punkt naszej karty dań. Zachwycają świeżością, aromatem, wyjątkowym smakiem. Chrupkie i kolorowe. Cezar, klasyk, o który ciężko w dobrym wydaniu. Jednak nie u nas. To jedna z najchętniej wybieranych sałat przez naszych Gości. Sałata z krewetkami to morska wariacja na temat klasycznego cezara, dla tych, którzy kochają owoce morza lub po prostu szukają zamiennika kurczaka. Miłośnicy zdecydowanych smaków najchętniej sięgają po sałatę z kozim serem. To wariacja, która łączy w sobie najlepsze gatunki sałat, karmelizowane buraki, pestki dyni i vinegret. Bohaterem jest kozi ser, który zaskakuje nawet największych sceptyków.

Spagetti warzywne z rzodkiewka

Spaghetti warzywne z rzodkiewką

Pyszności dla najmłodszych gości hotelowych

Nie mogliśmy zapomnieć o naszych najmłodszych Gościach! Z myślą o nich przygotowaliśmy nuggetsy, które szybko okazały się ich ulubionym daniem naszej kuchni. Zabierając ich w kulinarną podróż do Włoch, serwujemy makaron spaghetti Neapolitano z mozzarellą. Nawiązując do domowej kuchni mamy i babci, pokusiliśmy się o placki z tartych ziemniaków, podane z jogurtem naturalnym. Ten jakże prosty, ale pyszny rarytas, chociaż dedykowany najmłodszych, jest hitem również dorosłych Gości. A co dzieciaki lubią jeść na deser? Nie będzie zaskoczeniem, jeśli wspomnimy o czekoladzie. My ją podajemy w formie fondanta, który podbija serce każdego malucha.